Vučić izvrijeđao srpske funkcionere KURTIJEVE VLADE: Srpski ološ sa dna kace

113

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kritikovao je odluku kosovskog premijera Aljbina Kurtija da za kosovskog ministra za zajednice i povratak Nenada Rašića. Vučić je Radu Trajković, koja je imenovana za Rašićevu savjetnicu, nazvao “srpskim ološem sa dna kace”, dok je Kurtiju dodijelio epitet “terorističkog ološa”.

“Izbor Rašića, čovjeka koji je dobio manje od jedan odsto, kao i Rade Trajković, koja je bila na njegovoj listi, pokazuje da oni žele progon, proterivanje i nestanak Srba na Kosovu i Metohiji. I sada nekoliko stvari da kažem, pre zvaničnog obraćanja i sastanka sa Varheljijem, ako do toga uopšte dođe“, rekao je Aleksandar Vučić za Pink.

Dodao je da od Rašiča i Trajković “ne postoje gori“ i da oni nemaju povjerenje Srba na Kosovu, “već povjerenja zapadnih agentura i terorističkog ološa Kurtija“.

Rekaciju EU na Rašićevo imenovanje, nazvao je sramnom, i naglasio da zbog toga delegacija Srbije neće učestvovati na samitu EU i Zapadnog Balkanu u Tirani.

“Niko iz Srbije neće biti u Tirani 6. decembra, a dolazite lijepo, uzimajte dnevnice, naputujte se kako vam se hoće svi vi iz Evrope, svi vi sa Zapadnog Balkana, baljezgajte o tome kako je Srbija kriva za nešto“, rekao je Vučić.

Obraćajući se Kurtiju, Vučić je poručio da “vodi računa da ne povredi nijednog Srbina, zajedno sa kvislinzima koje je izabrao“, jer će Srbi, zajedno sa državom Srbijom “znati da odgovore“.

Podsjetimo, kosovski premijer Albin Kurti imenovao je predsjednika Progresivno demokratske stranke Nenada Rašića na mjesto ministra za zajednice i povratak u kosovskoj vladi, a za Rašićevu savjetnicu postavljena je Rada Trajković.

Trajković je za KoSSev izjavila da Vučićeva politika, ali i Milan Radoičić, neće imati uticaja na njen i Rašićev rad, te da će joj jedan od prioriteta biti “razbijanje monopola Srpske liste nad mentalnim promovisanjem Srba“.

Izvor: N1/FoNet
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.