Novi Pazar: VIDEO SNIMAK vršnjačkog nasilja nad mlađom učenicom

189

Još jedan slučaj vršnjačkog nasilja dogodio se Novom Pazaru kada je, navodno, jedna učenica kod OŠ “Ćamil Sijarić” drugoj preprečila put na mostu, koji vodi od škole do kuće napadnute djevojčice.

Naime, društvenim mrežama kruži dokument na kom piše izjava jedne učenice petog razred OŠ “Ćamil Sijarić”, koja tvrdi da je da je doživjela nasilje od starije učenice na putu od škole do kuće.

U objavi instagram stranice stop_nasilju1, uz fotografiju dokumenta piše, navodno, izjava majke djevojčice koja je bila maltretirana od učenice osmog razreda.

21. oktobra 2022.godine po završetku 7. časa u drugoj smjeni, tačnije u 19 časova dok se vraćala iz škole, na mostu djevojčica osmog razreda je preprečila put mojoj ćerki ne dozvoljavajući joj da pređe isti. Zbog čega ili zbog kojeg hira, nismo još uvijek saznali. Prije toga, moja ćerka do tog nemilog događaja nije ni poznavala tu djevojčicu koja ju je maltretirala, što se sve može potvrditi izjavama djece koja su bila prisutna na tom mostu.

Moja ćerka je molila da je pusti, jer je to jedini prolaz – most koji dijeli školu do naše kuće. Nije odustajala od svoje namjere i pored molbe mog djeteta koja je inače četiri godine mlađa od nje. Pohađa peti razred osnove skole Ćamil Sijarić u Novom Pazaru – piše u objavi.

Nakon toga, navodno, počinje i fizičko nasilje u vidu davljenja djevojčice.

– Držeći obema rukama most, dete je pokušalo da se provuče ispod njenih ruku i tada je nasilnica uhvatila s leđa, držeći njen lakat ispod vrata mog deteta. Dete je došlo uplakano i uznemireno – piše u objavi.

Majka je, kako piše, s obzirom da je bio vikend otišla u školu u ponedeljak u nadi, kako se navodi u objavi, da će mirnim putem riješiti nemili događaj, šte ipak nije dogodilo.

– Sa roditeljima djevojčice se nisam srela, ali sam dobila informaciju od pedagoga škole da mi je majka od djevojčice poručila da će me tužiti kada uzme snimak sa bezbjednosnih kamera i dokaže mi da smo mi klevetali i pored svih izjava djece koja su opisala ovaj događaj ovako. Riješila sam da prijavim policiji da zaštitim svoje dijete. Od dana prijave još uvek ne znam da li će moje dijete dobiti zaštitu i koliko dugo ću ja morati da je pratim do škole i iz škole – navedeno je u objavi.

Na društvenoj mreži objavljene su i fotografije na kojima se vidi da je čitav slučaj prijavljen nadležnim organima, kao i da je djevojčicu potražila jlekarsku pomoć.

Za sada se ne zna epilog događaja kao ni da li je pokrenut krivični postupak protiv djevojčice koja je izvršila nasilje. Pogledajteispod teksta video snimak nasilja, kao i ljekarsku dokumentaciju i nalaz psihologa.

Sandžak Danas / Telegraf.rs
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.