Rožajski navijači donirali novac dječaku iz Sarajeva

473

Vijest koja je u loklanim rožajskim medijima objavljena prije dva dana u vezi humanitarne akcije koju su sporveli navijači FK „Ibar“– „Gazije 04“, iako od ostalih medija, kako državnih tako ni privatnih, nije propraćena, uspješno je našla svoj konačan epilog i novac koji je prikupljen u ovoj humanoj misiji u Rožajama, uručen je malom Tariku Rovčaninu iz Sarajeva u iznosu od oko 4.000 eura.

Akciju su pokrenuli navijači FK „Ibar“  Gazije04, postavivši kutije u ugostiteljskim objektima kao i mali štand u centru grada. Naravno, kao ni jedanput do sada, rožajska humanost nije izostala već se svaki put iznova potvrđuje kako od strane neumornih pregalaca koji organizuju ovakve akcije tako i od strane građana koji se uvijek sa rukom nasrcu, odazivaju ovakvim akcijama.

„Dolina spasa“ – Dermando (u dolini Ibra), kako u predajama, zapisima i hićajama stoji, koja je voljom Svevišnjega Gospodara, u svojim njedrima spašavala dobre i pravovjerne koji su se borli protiv nepravde a sve zarad opstanka vjere i raje, davno se proširila na cijelu rožajsku kotlinu čiji stanovnci kao da se utrkuju u svojim dobrim djelma kada treba putniku namjerniku, nevoljniku, ugroženom i protjeranom, bolesnom i nemoćnom izaći u susret.

Svaka čast za naše „Gazije04“ i za sve one koji su dali doprinos te i za one koji nisu bili u mogućnosti ali su to srcem željeli pa Uzvišeni Stvoritelj i njima piše dobro djelo. Aferim.

Link preko kojega se može pridružiti grupi za pomoć Tariku Rovčaninu: https://www.facebook.com/groups/299998757281464/

ili uplatom novca na žiro račun: 1994 9060 4449 0370 na ime Sanda Lier.