Otimačina za Novovpazarcem Samedom Baždarom

98

Kako je preneo pouzdani italijanski novinar Đanluka Di Marcio, Fiorentina se uključila u trku za potpis mladog napadača crno-belih.

Ovo svakako nije iznenađenje, ako malo premotamo film, videćemo da su mnogi igrači iz Humske otišli u Firencu, kao što su – Matija Nastasić, Nikola Milenković, Nikola Gulan, Stevan Jovetić, Adem Ljajić i Dušan Vlahović.

Italijanski izvori nisu otkrivali potencijalnu cifru koju bi Fiorentina platila, ali dodaju da je Baždar tražena roba, jer su interesovanje za njega pokazali i Fenerbahče i Hofenhajm.

Baždar može da igra nekoliko pozicija u napadu, ali uglavnom napada kroz sredinu, pa igra ili kao polušpic ili istureni napadač.

On je ove sezone postigao četiri gola u Super ligi Srbije, na 16 nastupa. Rođen je 2004. godine, za dve nedelje puni 19, pa se očekuje da u narednih godinu do dve počne da izrasta u sve boljeg ofanzivca.

Слика може припадати 1 особа

Baždar je prošao sve mlađe selekcije reprezentacije Srbije, a za U19 je postigao i dva gola na 14 nastupa.

On je leta 2021. godine potpisao novi ugovor sa Partizanom, sve do juna 2026, ali je jasno da će crno-beli prihvatiti da ga prodaju u slučaju prave ponude.

Da li će to ponovo biti Fiorentinina?

Опис фотографије није доступан.

(Sportske net)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.