Moralni sunovrat sandžačkih političara! Dok se političari slikaju, pravi HEROJI djeluju

1019

Prije par sedmica pisali smo o moralnom sunovratu sandžačkih efendija, o tome kako su njihovi principi devalvirali, a oni postali samo dunjalučki orijentisani lovci na profit i moć.

Ako su sandžačke efendije u moralnom sunovratu, šta se tek može reći za sandžačke političare. Oni su postali manekeni za slikanje u raznim situacijama. Ponekad je potrebno da budu vrijedni, ponekad tužni, ponekad veseli, ponekad zabrinuti a ponekad optimistični, ponekad čak i svečani. I imaju oni fotografiju za svaku priliku.

Ovih dana u Sandžaku su poplave. To znači da iz “manekenskog kataloga” lokalnih političara treba izvući neke od prikladnih tipova fotografisanja. Tu na scenu stupa kreativnost timova oko određenog političara.

Propagandni tim predsjednika opštine Sjenica Muniba Mujagića odlučio se za kasno noćnu šetnju pored rijeke, sa akcentom na zabrinutost, ali nevešto izbjegavši da se vidi da je snimak režiran, i potpuno zaboravivši na građane, koji su se u tom trenutku, valjda, borili sa stihijom. Ili čovjek možda samo pati od nesanice pa izašao da prošeta.

Novopazarski gradonačelnik, Nihat Biševac je nastupio pokislo-zabrinuto, obišao je većinu kriznih područja i uradio ono što najbolje zna – ništa. I objavio fejsbuk status o tome, naravno.

Ahmedin Škrijelj iz SDA je na brzinu izašao da se vidi da je i on pored poplava, izjavio – pa ne znamo baš šta, ali vjerovatno nešto o paralelnim strukturama vlasti.

 

Ipak, pobjednik ove ture slikanja je Usame Zukorlić, koji je riješio da bude dežurni supermen, ali je zaboravio da obuče supermen odijelo, već je izašao u fensi outfitu od nekoliko hiljada eura, lakovanim Paćoti cipelama i – dohvatio lopatu. Sa sve potrčkom zaduženim da drži kišobran iza njega. Ili pored njega, u zavisnosti toga kakav je kadar potreban. U maniru pravog Supermena skoknuo je i do Sjenice, da se pridruži u pogledu sa mosta Munibu Mujagiću.

Za to vrijeme, neopevani heroji, u vidu humanitarnih organizacija i vrijednih pojedinaca su na sebe tiho i nenametljivo preuzeli sav teret prljavog posla. Ponovo.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.