SKANDAL! Munib Mujagić ugrozio sugrađane da bi spasio svoj TRŽNI CENTAR!

3872

Već smo pisali o tome da je predsjednik opštine Sjenica vlasnik tržnog centra koji je na samoj obali rijeke Grabovice u centru grada i koji ugrožava odbranu od poplava, jer je uzurpirana i ograđena opštinska parcela uz samu rijeku, a podrum remeti podzemne vode rijeke Grabovice, čime povećava vjerovatnoću poplavljivanja. Opširnije o tome klikom na LINK.

Po našim saznanjima rijeka je poplavila podrum tržnog centra Muniba Mujagića i prijetila je da poplavi i prizemlje. Da bi spasio svoj objekat od daljeg uništavanja od strane rijeke, Mujagić je zloupotrijebio svoju poziciju predsjednika opštine, iskoristio opštinsku mehanizaciju i probio korito rijeke na dva mjesta, time direktno ugrozivši bezbjednost drugih građana, mještane naselja Bukreš, koji žive na lijevoj obali rijeke Grabovice.

 

Na fotografijama se vidi probijanje korita, a pozicije rupa na koritu obilježene brojem 1 i 2,  koje su direktno ugrozile kuće na lijevoj strani rijeke Grabovice označene sa 3 i 4.

 

Da bi spasio svoj tržni centar Mujagić je probijanjem rupa omogućio sprečavanje prelivanja vode preko mosta, odakle bi direktno ugrozila prizemlje Mujagićevog tržnog centra. Ovom intervencijom direktno su ugrožene kuće (3 i 4 na slici), jer se Mujagićev tržni centar nalazi na platou.

Na sljedećoj fotografiji se vidi da je njegov objekat zaštićen zemljom i tako usmjerava kompletnu vodu na kuće u naselju Bukreš, a kuće su  na manjoj visinskoj koti od Mujagićevog objekta u ravni sa probijenom rupom u koritu.

Najugroženija ovim činom je upravo kuća gospodina Ismeta Hasanovića, koji je dao izjave za televizije, i čija je unuka od 3 mjeseca bila zarobljena u kući tokom poplava.

Postavljamo pitanje Munibu Mujagiću, ali i svim sličnim političarima u Sandžaku: imate li imalo griže savjesti kada zloupotrebom svojih pozicija koristite sredstva svih građana za svoje interese, ali još gore, na štetu manje uticajnih građana? Ko je taj ko je izdao nalog za bušenje korita? Ko određuje čiji objekat treba sačuvati a čiji nije šteta da bude poplavljen? Jeste li svjesni kakav zulum činite prema narodu?
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.