Za likvidaciju Semira Murića petorica na osuđeničkoj klupi zbog ubistva iz osvete

122

Ni nakon više od dvije godine u bjelopoljskom Višem sudu nije počelo suđenje Edmiru Ramoviću (22) iz Rožaja, optuženom za teško ubistvo u pokušaju u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja.

Istom optužnicom obuhvaćeni su Salko (51), Ernad (46), Elsan (29) i Ernes Ramović (43) zbog učestvovanja u tuči, kao i Sabro Ramović (55) zbog nedozvoljenog držanja oružja.

I oni treba da se nađu na optuženičkoj klupi.

Kako je kazao predsjedavajući vijeća Dragan Mrdak, ni prethodnog ponedjeljka nijesu bile ispunjene zakonske pretpostavke za početak pretresa.

Ramović je inače u sudnicu doveden iz UIKS-a.

– Jedan od okrivljenih, Elsan Ramović, ponovo je nedostupan, a od službenika Odjeljenja bezbjednosti Rožaje dobili smo obavještenje da se ne nalazi na naznačenoj adresi u tom gradu i da je u Njemačkoj. Izdata je potjernica za njim, a novi pretres zakazan je za 20. februar – kazao je sudija Mrdak.

U optužnici se navodi da je Edmir Ramović 21. decembra 2021. godine, u Rožajama, iz bezobzirne osvete, zbog događaja koji se desio godinu ranije, a u kojem su učestvovali sada pokojni Semir Murić i više članova njegove porodice, protiv kojih se u Osnovnom sudu u Rožajama vodi krivični postupak zbog nanošenja tjelesnih povreda bliskim članovima porodice okrivljenog, lišio života Semira Murića.

Kako se navodi u optužnici, okrivljeni Edmir Ramović je dotrčao do Semira Murića i iz pištolja, koji je neovlašćeno držao i nosio na javnom mjestu, ispalio projektil u pravcu oštećenog, koji ga je pogodio u predjelu grudi i kod kojeg je istog dana nastupila smrt.

Navodi se i da je okrivljeni hicem iz pištolja u lijevo koljeno pogodio policajca Refika Dedeića, nanoseći mu laku tjelesnu povredu.

Dedeić je došao da pomogne trojici kolega koji su sustigli okrivljenog u namjeri da ga savladaju i razoružaju.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.