Muratović: Zahtjev za smjenu Biševca je isključivo u dnevno političke svrhe

127

Brz dlake na jeziku, dr Admir Muratović je u fejsbuk statusu opleo po odbornicima SDA i SPP koji su danas imali konferenciju za štampu. On kaže da SPP-u ne smeta smrt djeteta prije mjesec dana u poplavama u Tutinu, jer bi tamo u koaliciju sa SDA. Takođe kaže da im nije smetalo to što Mujagić u Sjenici rukovodi “operacijom spasavanja svog tržnog centra”. Naglašava i činjenicu da SPP koristi sve moguće,legalne i kriminalne kanale da bi smjenio načelnika policije, upravo zato što on dobro radi svoj posao. Status pročitajte u nastavku.

“Kada se dnevna politika umiješa gdje treba da je ETIKA!

Čitam izvještaje sa konferencije za štampu kolega odbornika iz SPP-a i SDA koji traže smjenu Nihata Biševca sa mjesta gradonačelnika Novog Pazara, zbog tragedije koja se dogodila kada su, tokom poslednjih poplava, život izgubila dva naša sugradjanina.
Ja sam poslednji od kojeg bi Nihat Bisevac trebao da ocekuje bilo kakvu zaštitu…ono što sam imao rekao sam o njemu na pocetku ovog njegovog sadasnjeg mandata, na tom vaznom mjestu. No, ne mogu a da ne primjetim, kako “potpisnici” zahtjeva, na krilima novog saveza kojeg vec u narodu zovu Kijamet 2, ili “vec vidjeno”, imaju problem sa etikom. Kako je moguce da u Novom Pazaru, s pravom ako gledamo učinak gradonacelnika, traze smjenu Nihata Bisevca, a u Tutinu bi na vlast sa SDA, koju su do jucer, opet s pravom, optuzivali da je unistila ovu opstinu, gdje je takodjer, nazalost, u poplavama u decembru, poginulo jedno dijete.

Najavljuju da ce se obratiti predsjedniku drzave za pomoc u smjeni Nihata Bisevca, a smenjuju ga sa protagonistima “albanizacije” o kojoj SPP nema jos nikakav stav ( doduse nema ni Nihat Bisevac)…i ja bih sada trebao da budem toliko naivan (kao oni koji ne znaju kakva je uloga SDA u tom projektu) da pomislim da se prekompozicija vlasti slucajno desava baš u ovom trenutku!?

Traze pomoc od premijerke a niti jednom recenicom nisu kazali da, i u decembru i sada, prvi koji su pritekli da pruze pomoc bili su pripadnici vojske i policije (govorim o onima koji su realno kadri pomoci – narod je svakako pokazao pravo lice heroja), te da su i ministar policije dvaput, kao i ministar vojni boravili licno na licu mjesta kako bi koordinirali aktivnosti iz svoje nadleznosti.

Preko svojih medija hvale najavu dolaska “turske pomoci”, pomoći gradonačelnice Sarajeva – hvala im svakako, a sada kada im je “politicki zagustilo” zbog svojih fotelja “moljakaju se Beogradu”. Kada treba ljudski zahvaliti šute, da se ne zamjere nacionalno ostrascenom dijelu svojih biraca. E to je licemjerstvo! Dok bi one koji imaju etiku i istinu su spremni kazati u svakom trenutku, da optuzuju da su “srbofili”.

Znate šta, ipak ste Vi prirodna koalicija, samo Vam se nece dopustiti da obmanjujete gradjane i ne kazete da je razlog Vaseg zahtjeva iskljucivo dnevno-politicke prirode.
Bez obzira na navedeno, posebno ovi iz SPP na sve nacine pokusavaju da smijene nacelnika policije u Novom Pazaru, i to koristeci veze cak i pojedinaca koji su jatakovali pojedinim ozbiljnim kriminalcima, samo zato “što radi svoj posao”, zato što je uz svoj narod kad je tesko, i zato što se kriminalci po prvi puta u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu ne osjecaju sigurnim.

A šutite o Munibu Mujagicu koji je rukovodio aktivnostima “spasavanja svog trznog centra” jer ne biste da se naljutite u nastojanju da na vlast u Sjenici ponovo dovedete Hazba Mujovica.
I jos bi da se u svemu tome pozivate na Muftiju i Amanet…kod “Kuša u banju”…
Jedino što ima smisla jeste poziv svim odgovornim odbornicima svih politickih partija da dignu svoj glas protiv zloupotreba od strane svih politickih organizacija…ali ne mozete vi to da trazite!

SDA ne moze zato sto nas “Jaz” podsjeca u šta su se trosili milioni preko “Crne trave”, a vi iz SPP jer ste u Sjenici pokazali da bi ste isto i još gore radili samo da namirite zahtjeve onih koji stoje iza Vas a koje “ni zemlja ne moze da najede”.

To nije Muftijina ideja…pokazat cemo Vam da nije!
A narodu dokazati da nije uzalud potroseno 30 godina najlepse price koju je Sandzak zivio u svojoj modernoj historiji, a koju su pokusali da upropaste za samo godinu dana…uz parolu “nikada se ovo nije ovako radilo…ni za vrijeme Muftije…”
Slazem se! NIKADA! Da Bog da se ne ponovilo to na sta ste Vi spremni!”
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.