Osvrt na press konferenciju koalicije SDA-SPP – Hanadi koja “recituje” i kontradiktorni Numanović…..

108


5

Odbornici opozicionih SDA i SDP u gradskoj skupštini održali su zajedničku konferenciju za štampu povodom zahtjeva za održavanje vanredne sjednice Skupštine grada koji su podnijeli. Predsjednica Skupštine Anela Šemsović je odbila da zakaže posebnu sjednicu na njihov zahtjev, već će tačku dnevnog reda vezanu za izvještaj gradonačelnika o poplavama uvrstiti u dnevni red redovne sjednice.

Na konferenciji su govorili Hanadi Hajdinović i Edin Numanović. Našoj redakciji nije moglo da promakne da je Hajdinović recitovala svoj govor kao besjedu nakićenu floskulama na Festivalu stvaralaštva mladih.

Međutim, glavni utisak sa konferencije za štampu, osim “soliranja” Numanovića koji u prvi plan stavlja svoju stranku, je indirektno prozivanje vrha države za probleme poplava i saobraćaja u Novom Pazaru, jer je Numanović rekao da će poslati pismo vrhu države u kome će od predsjednika i premijerke tražiti da riješe ove probleme i pri tome pozvati sve odbornike da to pismo potpišu. Na ovaj način Numanović je, svjesno ili nesvjesno upao u kontradikciju, jer je pozivanjem odbornika vladajuće većine da potpišu takvo pismo praktično odgovornost za probleme prebacio na državni vrh, umjesto na gradonačelnika koji je trebao biti glavna meta konferencije. Da li je u pitanju namjera, političko neiskustvo, ili nespretni populizam, procijenite sami na osnovu videa sa konferencije koji slijedi u nastavku.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.