Sjeničanka urlala da je “Albanka i Kosovarka”: “IZAĆI ĆEŠ I POLOMIĆU TI VILICU”

199

Osnovni sud u Čačku obustavio je krivični postupak protiv meštanke obližnje Trnave S. V. M. (60), inače, rođene u Sjenici, državljanke Republike Srbije.

Na početku postupka, nju je tužilaštvo teretilo da je počinila krivično delo ugrožavanja sigurnosti iz člana 138 KZ, ali je tužilac podneskom od 13. oktobra 2022. godine obavestio sud da odustaje od optužnog predloga, pa se postupak protiv okrivljene obustavlja, zbog nedostatka dokaza, precizirano je u dokumentima u koje je agencija RINA imala uvid.

Inače, po optužnom predlogu OJT okrivljena S. V. M. bila je pod sumnjom da je krivično djelo ugrožavanja sigurnosti počinila 15. februara 2022. godine.

Ona je terećena zbog toga što je, navodno, ugrozila sigurnost oštećene B. A. iz Čačka prijetnjom da će napasti njen život i tijelo, na taj način što je došla na kasu pet na kojoj je radila oštećena i nakon što je otkucala račun prethodnoj mušteriji, tražila od oštećene da požuri i da joj spakuje stvari, govoreći da od “njih sa Kosova ne može da se živi, da je Albanka i Kosovarka”.

Kad je oštećena zamolila okrivljenu da je ne vrijeđa, okrivljena se obratila: “Izaći ćeš ti iz ‘Maksija’ i polomiću ti vilicu”, iako je znala da čini zabranjenu radnju koja predstavlja krivično delo i čije je izvršenje htjela.

(RINA)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.