Jutjuber izračunao KOLIKO KOŠTA ŽIVOT U NJEMAČKOJ: Ovo su mjesečni izdaci četvoročlane porodice, a ako PUŠITE u problemu ste! VIDEO

116

Proteklu 2022. godinu, obilježila su razna poskupljena, krize, manjak namirnica i slično. Jedan jutjuber sa Balkana, u svom videosnimku koji je objavio na izmaku prošle godine, izračunao je troškove jedne četveročlane porodice u Nemačkoj.

Naime, on je na svom kanalu “Vuletova svaštara” izračunao sve troškove, mesečna primanja, režije ali i dodatne troškove koje svaka porodica ima.


– Ako muž i žena rade, zarađuju oko 4.500 evra mesečno. Uzeo sam neki prosjek, naravno, ima bračnih parova koji zarađuju i više. Ako su na višoj poziciji, u nekoj jakoj kompaniji, kao što je Boš, onda imaju i pet i po hiljada evra – naveo je ovaj jutjuber u svom videosnimku.

Dodao je i to da ima i onih koji zarađuju manje.

– Dječiji dodatak za dvoje dece iznosi 440 eura. Pa su prihodi prosečnog domaćinstva ukupno 4.940 evra – ispričao je Vule.

Za najam stana u Njemačkoj porodica od četiri člana mora da izdvoji oko 1.200 eura, a troškovi režija su 250 eura, dok će mjesečni izdatak za hranu, prema njegovom iskustvu, biti oko hiljadu eura.

Objasnio je i koliko iznose troškovi osiguranja, goriva i servisa za automobil ako živite u Njemačkoj, ali i koliko jedan pušač potroši na cigarete.

– Kutija od 20 cigareta košta osam eura, ako ih kupujete svaki dan, mjesečno ćete potrošiti 240 eura ili 480 eura ako su u porodici dva pušača. Tada ste u minusu i trebaće vam dodatni posao za taj trošak – objasnio je.

Za odlazak na putovanje za godišnji odmor treba izdvojiti oko 500 eura svakog mjeseca kako bi se dovoljno uštedelo, a na kraju je rekao da penzija može da bude jako dobra u Nemačkoj, a može se dobro zaraditi i na prodaji stana i novcem koji je uložen u životno osiguranje – ispričao je donoseći sve aspekte života u Nemačkoj.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.