Tandir: Koalicija SPP sa SDA je izdaja principa muftije Zukorlića

192

Na pitanje novinara A1 ko je napustio SPP osim njega, Muratovića i Zećirovića, Tandir je uzvratio pitanjem “Koliko odbornika koji su izabrani na listi SPP se pojavilo na sjednici skupštine Grada Novog Pazara”, naglasivši da SPP Usame Zukorlića ne može da računa ni na pola odbornika.

Zbog straha od konkurencije, tvrdi Tandir, napravljene su čistke u stranci, politika Muamera Zukorlića je počela da se naziva “politikom blaćenja” i ljudi koji su stavljali hlavu gdje drugi ne bi nogu su isključeni i izbačeni iz stranke, nazvani blatiteljima.

Vrhunac licemjerstva je, kaže, koalicija SPP sa SDA, jer je to izdaja principa muftije Zukorlića, koji nije htio nikad da pristane na koalciju sa SDA, upravo da ne bi potpisao ono što je Usame Zukorlić potpisao u BNV. Muftija je tražio da se odbjegli imami vrate u IZuS, a ne da se “ujedinjuju islamske zajednice”. Rahmetli muftija, po njegovim riječima, nikad nije pomenuo dvije islamske zajednice, već jedinstvenu IZ i odbjegle imame. SPP je nastao iz političke potrebe za odbranom IZ, a SPP je zbog tri nebitne funkcije u BNV izdao muftijine principe.

Tandir kaže da su ga, kao predstavnika IZuS batinaši Sulejmana Ugljanina iz gradske uprave Novog Pazara tukli, obilazeći džemate u cilju otimanja džamija i da to džematlije i imami ne mogu zaboraviti.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.