Tandir: Đerlek u Vladi Srbije nema čak ni kancelariju

280

Na pitanje ko finansira stranku, Tandir kaže da tek sada, kada je stranka formirana, može da se govori o finansiranju stranke i da će to finansiranje biti transparentno i dostupno javnosti. Međutim, glavno je da stranka ima ljudske resurse, a da to BOSS-u ne fali. Osnivaju se odbori, kako u Sandžaku, tako i u ostatku Srbije.

Na pitanje novinara A1tv vezano za koaliciju SPP i SDP u Sjenici, kaže da je, za razliku od svojih tadašnjih kolega iz SPP u Skupštini Srbije, imenom i prezimenom pominjao ubicu Edina Hamidovića, bez ikakvih kalkulacija, jer je takva bila politika rahmetli muftije Zukorlića. Za razliku od njih, SPP Usame Zukorlića je zaboravio Edina Hamidovića.

Na pitanje vezano za krađu glasova, on kaže da BOSS nigdje nema vlast, samim tim ni sredstva da krade glasove. S druge strane, kaže, postoje dokumentovani dokazi krađe SPP i to od strane imama i očekuje reakciju IZ.

Osvrnuvši se na učešće SPP u vladi Srbije, Tandir ističe da ministar Đerlek u vladi nema kancelariju. Povukao je paralelu između Šojića iz Bele Lađe i Usame Zukorlića, kazavši da je Šojić tražio ministarstvo sa foteljom, a Usame se izborio za ministarstvo bez fotelje.

Komentarišući drugog ministra iz Sandžaka u Vladi Republike Srbije, kaže da iako se ne slaže sa politikom ministra Memića, zdušno podržava to što je Memić posjetio muftiju Dudića i reisa Kavazovića i to vidi kao zrelu političku odluku.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.