Usame Zukorlić: Bošnjaci na Kosovu žele zajednicu bošnjačkih opština

159

Lider Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić rekao je večeras u parlamentu da mu je dio političkih predstavnika Bošnjaka na Kosovu prenio da imaju namjeru da pokrenu inicijativu o zajednici bošnjačkih opština, kako bi se, kako je naveo, čuo i njihov glas.

Zukorić je rekao da stalno sluša kako Albanci žele drugu državu na Balkanu, Srbija ZSO, upitavši šta dobijaju kosovski bošnjaci, u čije ime govori, prenosi Kosovo onlajn.

Prema njegovim riječima, Bošnjaci u Sredačkoj župi, kod Prizrena, nisu ostvarili pravo da imaju potpredsjednika opštine, niti da imaju 10 odsto zaposlenih u ustanovama, a naveo je i da je Mamuša, sa 5.000 stanovnika naseljena Turcima, dobila 2008. godine status opštine, pa pita zašto status opštine nema i Sredačka župa, ili Gora.

„Razgovarao sam sa političkim rukovodstvom Bošnjaka na tom području, i kazali su mi, dio njih, da imaju namjeru da pokrenu inicijativu o zajednici bošnjačkih opština, da se i njihov glas čuje“, rekao je Zukorlić.

Poručio je da mir nema alternativu, i da bez mira nema sreće, zbog čega će njegov poslanički klub pružiti maksimalnu podršku na putu stabilizacije odnosa na Balkanu.

„Ovaj klub vam daje podršu u stabilizaciji odnosa Beograda i Prištine, i nadamo se i verujemo da će doći dan kada će biti moguće pomirenje među narodima na Balkanu, pa i među Srbima i Albancima, na temeljima pravde“, rekao je Zukorlić i dodao da podržava evrointegracije Srbije.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.