Rayanova majka na godišnjicu njegovog upada u bunar rodila sina Sajida

122

Prosle godine u ovo vrijeme svi smo strepili, nismo spavali noćima, dovili smo za petogodišnjeg djecaka Rayana koji je pao u bunar.

Petogodišnji Rayan igrao se nedaleko svoje kuće u sjevernoj marokanskoj pokrajini Chefchaouen kad je odjednom upao u bunar dubok 32 metra.
“Popravljao sam nešto oko bunara i samo na trenutak maknuo oči s dječaka. U trenu je nestao”, rekao je njegov otac medijima.

Spasioci su tada danonoćno pokušavali doprijeti do njega, što je pratio čitav svijet.

Radilo se o delikatnoj operaciji spašavanja u kojoj je iskopano okno paralelno bunaru, a potom i horizontalni tunel da se dođe do dječaka.

Spasioci su pokušavali održati dječaka na životu dajući mu vode i zalihe kisika. Spustili su mu nadzornu kameru kako bi pratili njegovo zdravstveno stanje i komunicirali s njim. No napori za izvlačenje dječaka bili su otežani uskim otvorom suhe bušotine i krhkim tlom.

Hiljade ljudi okupilo se oko bunara čekajući izvlačenje Rayana. U večernjim satima subote spasioci su ga uspjeli izvući i zamotanog u žutu deku staviti u kombi Hitne pomoći koji je žurno krenuo prema bolnici. U kombiju su ga, kako su objavili mediji, čekali mama i tata. Oduševljenje se moglo čuti među okupljenima.

No, nedugo potom stigla je vijest kako je dječak umro.

Rijetko kad je tako neki događaj nas sve ujedinio. Nazalost, Rayan nije prezivio. Danas, na godisnjicu Rayanovog pada u bunar njegova majka je rodila dječaka po imenu Sajid.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.