Memić: Naš cilj je da se u ovoj godini približimo cifri od 3 milijarde evra deviznog priliva /VIDEO/

84

Svečano je otvoren 44. Međunarodni sajam turizma u Beogradu. Sajam koji podržava Ministarstvo turizma i omladine, prema predviđanjima ove godine će biti najposjećeniji. Učestvuje više od 300 izlagača iz 33 zemlje.

Ministar turizma i omladine Husein Memić izjavio je danas na svečanom otvaranju 44. Međunarodnog sajma turizma na Beogradskom sajmu, pod sloganom “Kad je odmor nije teško” da je cilj da se u ovoj godini Srbija približi cifri od 3 milijarde evra deviznog priliva. Takođe, u 2023. godini Memić očekuje da će biti dupliran turistički promet iz 2013. godine u broju ukupnih noćenja.

“Daću sve od sebe da resorno ministarstvo dobije još sredstava za razvoj turističke infrastrukture i za dodatne vaučere, koji su se pokazali kao dva najefikasnija alata države za razvoj destinacija i najbolja odskočna daska za privatne investicije. Plan je da tokom ove godine započnemo sa realizacijom do sada najvećeg državnog projekta u turizmu, a to je izgradnja nedostajuće turističke infrastrukture na cijelom toku Dunava kroz našu zemlju” – rekao je Memić.

Ministar Memić je dodao da je izgradnja putne infrastrukture dala ključni impuls ekspanziji domaćeg turizma kroz bolju povezanost i lakšu dostupnost destinacija.

“Od 2012. godine izgrađen je 381 kilometar autoputeva i brzih saobraćajnica, a u turističkom smislu očekujemo dosta, od još 500 kilometara, koji su u izgradnji” – zaključio je Memić.

Foto: Senad Župljanin
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.