Nezapamćena svečanost povodom Dana Sandžaka u Njemačkoj

477

Novi Pazar, Tutin  i Sjenica, organizovali su prijem i radni sastanak sa privrednicima, kao i zabavu povodom Dana Sandžaka u Njemačkoj.

Cjelodnevno okupljanje dijaspore  otvoreno  je 7. privrednim forumom, na kojem su pored gradonačelnika Novog Pazara, Nihata Biševca, Sjenice Hazba Mujovića i Tutina Kenana Hota, učestvovali  privrednici iz ovog dijela Evrope.

Sa predstavnicima velikih kompanija, gostima iz različitih sfera društvenog i privrednig života regije, razgovarali su i pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara, Nihad Hasanović, pomoćnik predsjednika opštine Tutin, Esad Holić, predsjednik Skupštine opštine Sjenica, Muhedin Fijuljanin, predsjednik Skupštine opštine Rožaje, Almir Avdić, narodni poslanik, Muamer Bačevac, predsjednik Kancelarije za dijasporu Muzafer Dragolovčanin, direktor agencije SEDA, Samir Kačapor, njihovi saradnici i direktori javnih preduzeća i ustanova.

Nakon foruma, uslijedio je zabavni dio programa na kojem su nastupili Elma Sinanović, Haris Skarep, Šeki Bihorac, Semčo Murić i Haris Šehović. Više od 1000 gostiju u restoranu La Rose u Duisburgu, proslavilo je Dan Sandžaka.