Podignuta optužnica protiv maloljetnika zbog gaženja djevojčice u Muru

123

Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru podnijelo je sudiji za maloljetnike prijedlog za izricanje kazne zatvora 17-ogodišnjaku koji je na pješačkom prelazu u novopazarskom naselju Mur, udario i usmrtio Melisu Zećović (15), saznaje radio Sto plus.

Melisa Zecovic

Njemu se na teret stavlja izvršenje teškog djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Maloljetnik je osumnjičen da je 12. decembra prošle godine, rano ujutru, upravljajući “golfom” sa probnom vozačkom dozvolom, na pješačkom prelazu udario djevojčicu koja je od zadobijenih povreda preminula.

Osim njega, policija je tada uhapsila i S.Ć. (59) iz Novog Pazara zbog sumnje da je kombijem prešao preko tijela djevojčice, a potom napustio lice mjesta, ne pruživši joj pomoć.

On se sumnjiči da je počinio krivično djelo nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nezgodi, a Osnovno javno tužilaštvo još uvijek nije okončalo istragu u tom predmetu.

Nakon 30 dana provedenih u pritvoru, S.Ć. je pušten na slobodu.

Roditelji djece poginule na pješačkim prelazima, među kojima je i Melisin otac, predali su resornim ministrima zahtjev za pooštravanje kazni za prekršaje i krivična djela počinjena u javnom saobraćaju.

Oni traže da vozači, koji počine teško djelo protiv javnog saobraćaja, umjesto dosadašnjih 48 sati, ostanu u pritvoru do okončanja krivičnog postupka, kao i da se kazna za nasilničku vožnju sa smrtnim ishodom poveća sa 15 na 30 godina zatvora.

Roditelji stradale djece pokrenuli su i onlajn peticiju, koju je do sada potpisalo preko 19.800 građana.

Zbog Melisine smrti, ali i učestalih saobraćajnih nezgoda, građani Mura održali su protestni skup “I naša djeca imaju pravo da žive” posle kojeg su lokalnoj samoupravi predali niz zahtjeva kako bi se unaprijedila bezbjednost saobraćaja kroz to, ali i druga naselja Novog Pazara.

Izvor Radio Sto Plus
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.