Evo šta je uhapšena Azra Šabanović ispričala u Sudu /VIDEO/

168

Azra Š. (21), državljanka Bosne i Hercegovine koja je uhapšena u Sarajevu zbog sumnje da je pomagala u likvidaciji Ranka Radoševića (54) zvanog Eskobar iz Nikšića, a za kojom je raspisana međunarodna poternica juče je saslušana u sudu BiH.
Saslušanje

Sudija je saopštila razloge zbog kojih je Azra lišena slobode, te da joj za ovo krivično djelo prijeti kazna doživotnog zatvora. Na pitanje sudije da li joj je poznato da se protiv nje vodi ovaj postupak, odnosno da je raspisan nalog za njeno hapšenje ona je kratko odgovorila:

– Sada da, kada sam bila uhapšena saznala sam.

Takođe, sudija je pitala i da li je početkom marta bila u Srbiji,

– Jesam, do 7. marta sam bila u Beogradu – rekla je ona.

Sud u Bosni i Hercegovini je snimio cijelo njeno saslušanje.

Ubistvo Eskobara

Podsetimo, Azra se sumnjiči da je zajedno sa Markom Pijanovićem dan pre ubistva Ranka Radoševića Eskobara bila na njegovom auto placu gde su se predstavili kao kupci automobila i sa njim se dogovorili da se sutradan u 11 sati nađu na pumpi u Rušnju gde će mu dati novac, a on njima vozilo.

Međutim, umesto njih na pumpu su došle ubice Luka V. (35) i Stefan Z. (28) i sa sedam hitaca usmrtili Eskobara.

Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je u ponedeljak istragu protiv četiri osobe osumnjičene za učešće u ubistvu Radoševića u kafiću na benzinskoj pumpi u naselju Rušanj 9. marta ove godine.

Zbog sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu u sticaju sa po jednim krivičnim delom Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija istraga je pokrenuta protiv Stefana Z. iz Lebana i Luke V. iz Kraljeva.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.