Otac auto parkirao na nizbrdici. Tamo je bilo petero njegove male djece…

65

Neodgovorni otac Nino (28) proglašen je krivim i osuđen zbog teške ozljede njegova sina (9) kojeg je pregazio auto.

Prrema pravomoćnoj presudi koja je donesena ovih dana, sve se dogodilo u srpnju oko 10 sati na području Velikog Trojstva u okolici Bjelovara. Nino je kobnog dana na uzbrdici poljsko-šumskog puta parkirao majčin fiat uno ostavivši vozilo otključano, neosigurano i dostupno malodobnoj djeci.

U tom trenu pokraj vozila bilo je petero njegove djece starosti 1, 3, 5, 8 i 9 godina. Petogodišnjak je ušao u automobil i izbacio mijenjač iz brzine

“Vozilo je krenulo unazad u kojem trenutku se iza vozila nalazio njegov sin (9), pri čemu ga je vozilo srušilo na tlo i prešlo kotačima preko njegovih nogu.

Dijete je zadobilo tešku tjelesnu ozljedu u vidu obostranog prijeloma dijafiza bedrenih kostiju, ogrebotina kože stražnje strane prsne stijenke s desne strane, lacerokontuzne rane supraklavikularne regije desno, ogrebotine kože lica i krvarenje iz nosa.

Dakle, općeopasnom radnjom izazvao je opasnost za život i tijelo ljudi, a kaznenim djelom je prouzročena teška tjelesna ozljeda, čime je počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti”, naveo je sudac u presudi.

Nino je, dakle, osuđen na 11 mjeseci zatvora, ali kazna mu se zamjenuje radom za opće dobro. Istom presudom majci je vraćen fiat uno bjelovarskih oznaka koji joj je bio oduzet nakon teške nesreće. Presuda je pravomoćna.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.