Igrač Manchester Uniteda uči Kur'an, brojni muslimani su u nevjerici /VIDEO/

122

Amir Ibragimov koji ima 14 godina je na pravom putu da jednog dana postane član seniorske selekcije Manchester Uniteda, pogotovo nakon impresivnih izdanja u junioskim selekcijama.

Dečko rođen u ruskoj regiji Dagestan je ljetos potpisao stipendijski ugovor sa Crvenim đavolima, a kada napuni 17. rođendan imat će pravo da bud registoran kao profesionalac.

Ibragimov ima i engleski pasoš te nastupa za omladinske selekcije te zemlje, a smatra se najvećim talalentom Manchester Uniteda.

U životu mladog Rusa je vjera itekako bitan dio, baš kao i ostalim Dagestancima, najbolji primjer su slavni MMA borci poput Khabiba Nurmagomedova.

Iako je praktično još uvijek osnovac Ibragimov nastupa za juniorsku selekciju Manchester Uniteda što dovoljno govori o kakvom talentu se radi. Nedavno je i zabio iz slobodnjaka protiv Manchester Cityja.

Prvo je riješio gradski derbi igrajući za U15 selekciju Đavola, nakon toga je igrao za U16 selekciju protiv Liverpoola i također je zabio pobjedonosni gol.

Nakon što se obračunao sa U16 selekcijom Reda stigao je i da zaigra za U19 ekipu Uniteda koja je sa 3:2 pobijedila Liverpool.

Internetom je počeo kružiti snimak kako ovaj 14-godišnjak ući svetu knjigu Kur'an. Zvučao je zaista prelijepo i mnogi muslimani su se naježili slušajući ga.

Inače, Amir ima mlađeg brata Gazija koji nastupa za U12 selekciju Crvenih đavola te se i od njega očekuje blistava budućnost.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.