Bio je nada nacije i porodice za bijeg iz siromaštva, sada jede hranu iz kanti za smeće

117

Neke stvari u životu ne završe po planiramom, iako započnu obećavajuće. Mnogi siromašne porodice u talentovanim članovima vide priliku za spas i materijalnu stabilizaciju. Međutim, realnost vrlo često udari šamar snovima i sve se završi tragično.

Mnogo je mladih koji u fudbalu vide idealnu priliku da se obogate, posebno je to slučaj u Africi i Južnoj Americi. Dosta je igrača koji su danas velike zvijezde, a imali su teško djetinjstvo.

Svoju porodicu iz siromaštva je trebao spasiti i Khayelihle Shozi, svojevremeno jedan od najvećih talenata Južnoafričke republike.

Shozi je karijeru počeo u klubu Mamelodi Sundowns i mnogo je obećavao, promijenio je nekoliko klubova u toj zemlji i vjerovalo se da će ostvariti transfer u Evropu.

Od 2019. godine je igrao za TS Galaxy kada su počeli problemi, tada je imao svega 25 godina. Umjesto da sanja o velikm transferu, uslijedio je pakao.
Oglasi

Ofanzivni veznjak je počeo da ima mentalnih problema pa je tako samo u 2022. godini nestao dva puta i gubio mu se svaki trag. Breme ogromnog pritiska i velikih očekivanja nije izdržao.

Posljednji put je nestao u oktobru i tražen je mjesecima. Na kraju su ga pronašli kako jede hranu iz kanti za smeće i spava ispod mosta.

Pojavio se i snimak kako ga je policija privela te ga odvela na psihijatriju gdje će započeti njegov tretman liječenja.

“Ožalošćeni kao porodica zbog svih aktivnosti koje su se dogodile oko mog brata. To je jako bolno.”

“Naš fokus trenutno je pomoći Khayiju da izađe iz ove situacije i stanja u kojem se trenutno nalazi. Ostalo ćemo mi riješiti s njim u kasnijoj fazi”, rekao je njegov brat Simphiwe Shozi.

“Dva su ljekara otkrila nekoliko stvari povezanih s njegovim mentalnim stanjem. To nam daje nadu da će se vrlo brzo oporaviti. Također planiramo otići kući vrlo brzo kako bismo obavili neke rituale vezane uz njegovo stanje”, dodao je on.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.