Muslimanka pod hidžabom prvi put postaje sutkinja u Velikoj Britaniji

19

Raffia Arshad je postala prva sutkinja u hidžabu u Velikoj Britaniji. Ona je prošle godine postala zamjenica okružnog suca u Midlandsu. Poručila je ml

Raffia Arshad je postala prva sutkinja u hidžabu u Velikoj Britaniji. Ona je prošle godine postala zamjenica okružnog suca u Midlandsu. Poručila je mladim muslimanima da mogu postići sve ono na što se odluče.

Četrdesetogodišnja Raffia počela je sanjati o pravnoj karijeri kad joj je bila samo 11 godina. Međutim, odrasla je pitajući se da li ‘ljudi koji izgledaju poput mene’, odnosno može li žena iz radničke klase koja još pripada etničkoj manjini, uspjeti u tom svijetu. Skoro 30 godina kasnije, ona je ne samo uspješan pravnik, već je prošle sedmice imenovana zamjenicom okružnog suca u Midlandsu.

U razgovoru za metro, Raffia da je njeno imenovanje na mjesto zamjenice okružnog suca važna poruka za sve žene, a naročito za muslimanke. Kaže daje raduje sreća koju su njenim imenovanjem doživjele i ostale muslimanke koje nisu vjerovale da će joj biti dozvoljeno da bude advokat, a kamoli sudija.
izvor. iribina.net
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.