Husein Suljanović osuđen na doživotnu robiju u SAD-u zbog likvidacije supruge i njenog ljubavnika

31

Suprugu i njenog ljubavnika ubio je u spavaćoj sobi

Husein Suljanović, stanovnik Sjedinjenih Američkih Država porijeklom iz Bosne i Hercegovine, osuđen je na doživotnu kaznu zatvora zbog ubistva svoje supruge Adriane Perez i njenog ljubavnika Omara Santamarije Ruiza.

Suljanović je dvostruko ubistvo izvršio u oktobru 2018. godine u Houstonu gdje je imao porodičnu kuću. Američki mediji prenose da je Suljanović bio vozač kamiona. Prevaru je otkrio tako što je postavio kamere u porodičnu kuću, te je pratio sva dešavanja dok je odsustvovao. Na taj način je otkrio ljubavnu aferu svoje supruge.

Suprugu i ljubavnika ubio je u spavaćoj sobi. Nakon što su začuli pucnje, Suljanovićeva djeca su se probudila. Suljanović je najstarijeg sina nagovorio da tijela prebace u Louisianu. Tijelo supruge i majke su bacili u šumu, dok su tijelo ljubavnika bacilli u rijeku, nedaleko od Baton Rougea.

Njegov sin priznao je krivicu i prošle godine je osuđen na pet godina zatvora.

Nakon ubistva, Suljanović se sa djecom preselio u Mexico City gdje je boravio sve dok nije čuo da je optužen za ubistvo supruge i njenog ljubavnika.

Onda je Suljanović pokušao pobjeći u Bosnu i Hercegovinu, međutim uhvaćen je u Londonu te je izručen Sjedinjenim Američkim Državama. – Ovaj čovjek je ubio dvoje ljudi, uključujući i majku svoje djece. Pokušao je da pobjegne iz zemlje i tako izbjegne odgovornost, rekla je javna tužiteljica.

– Svi znamo da nasilje u porodici može da eskalira u ubistvo i zato je važno da dobijemo pravdu za žrtve u slučajevima poput ovog, dodala je.

Nakon osmodnevnog suđenja, Suljanović je proglašen krivim za teško ubistvo i automatski je osuđen na doživotni zatvor piše Oslobođenje.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.