Novi Pazar: Gradonačelnik o saradnji sa SNS i SDA, kritikama SPP i podršci SDP

398

Do kraja mandata na mjestu gradonačelnika Novog Pazara Nihatu Biševcu ostalo je još nešto manje od pola godine. Za radio Sto plus govorio je o rezultatima ostvarenim u prethodnom periodu, izostanku investicija, visokoj stopi nezaposlenosti i odlasku mladih, ali i političkim odnosima i planovima za budućnost.

Kako ocjenjujete saradnju sa Srpskom naprednom strankom i Strankom demokratske akcije Sandžaka, koalicionim partnerima Sandžačke demokratske partije (SDP)? Da li je i u kolikoj mjeri na rad Gradske uprave uticalo to što su te dvije stranke često bile u sukobu?

– Dešavali su se nesporazumi i razmimoilaženja između te dvije partije, ali se to u radu lokalne samouprave nije osetilo, niti je uticalo na naš rad. Smatram da imamo korektnu saradnju, jednoglasno smo doneli većinu odluka, a na kraju, svi mi u Gradskoj upravi smo tu da bismo služili narodu i trudimo se da rješavamo probleme građana.

Kako komentarišete rad opozicione Stranke pravde i pomirenja? U početku su Vas oštro kritikovali, ali su posljednjih mjeseci “spustili loptu”. Ima li tu prostora za buduću saradnju, neku koaliciju?

– Veoma dobro znam šta je posao opozicije i ja sam uvek spreman da primim i saslušam konstruktivnu kritiku, koje je bilo dosta, pogotovo od pojedinih njihovih odbornika. Neke od njihovih prijedloga i ideja smo prihvatili i uvek smo otvoreni za stvari koje mogu unaprediti život svih građana, bez obzira od koga dolaze.

Primjetno je da u raspravama na sjednicama Skupštine više nisu tako “žustri”, a zbog čega su “spustili loptu” i koji su im motivi za to su pitanja za njih, ja ne znam. O nekoj koaliciji se ne može govoriti, oni su opozicija.

Da li ste u prethodnom periodu imali bezrezervnu podršku Sandžačke demokratske partije za reforme i promene koje ste planirali da uvedete u radu lokalne samouprave?

– Nigdje nije idealna situacija i teško je imati podršku apsolutno svih članova stranke, ali meni je najvažnije da sam za sve ono što radim i što želim da sprovedem u delo uvek imao podršku našeg osnivača Rasima Ljajića i drugih čelnika Sandžačke demokratske partije. Za neke stvari i moje ideje je bilo otpora i u samoj Gradskoj upravi, to je normalno, ljudi se plaše promena i noviteta iako su pozitivni.

Do medija su dolazile informacije da ste u par navrata ozbiljno razmatrali da podnesete ostavku. Da li je to tačno i zbog čega?

– Nije tačno. Kada sam prihvatio da budem gradonačelnik znao sam šta me čeka, koliko tu ima posla i koliko ova pozicija nosi odgovornosti sa sobom. Dobro sam razmislio prije nego sam stupio na dužnost, a da istrajem u ovom poslu do kraja mi je pomogla i ranija sportska karijera i način razmišljanja sportiste. Kada se nečega prihvatim i kada uđem u borbu, daću sve od sebe kako bih uradio što više i ostvario što bolji rezultat.

Do izbora je ostalo još nekoliko mjeseci. Hoćete li biti kandidat za gradonačelnika?

– Još uvijek je rano da se priča o tome i odluka još uvek nije donijeta. Za ovih nekoliko meseci se može još puno toga uraditi, a kada budu raspisani izbori i ta tema će biti razmatrana i dogovorena na stranačkim organima.

Izvor: Radiostoplus.com