OPREZ VOZAČI! NA PUTU ZA NOVI PAZAR dvije saobraćajne nesreće

418

Ibarska magistrala je poznata po dionicama puta da na malim minusima dolazi do poledice puta. Dva automobila marke BMW X3 i golf, sletjeli su sa kolovoza i udarili u bankinu do samog puta. Na oba mjesta udesa policija radi uviđaj i saobraćaj se odvija u dvije trake. Učesnici u saobraćaju su lakše povrijeđeni, a načinjena je veća materijalna šteta. Pogledajte fotografije i sami zaključite ako polazite na put kako treba prilagoditi brzinu vremenskim uslovima:

Policija vrši uviđaj

BMW X3 udario u bankinu

 

 

 

Golf izgubio kotrolu i udario u bankinu suprotne trake

Za više informacija slabe snježne padavine u nižim, a nešto umjerenije u planinskim predjelima centralne, zapadne i jugozapadne Srbije donijele su zimske uslove vožnje, ali se skreće posebna pažnja vozačima.

U nižim predjelima vozače očekuju uglavnom mokri kolovozi ili sa mjestimično raskvašenim snijegom na putu, a na kojima zbog nižih temperatura poledica predstavlja veliku opasnost za vrijeme vožnje.

 

U višim područjima Valjeva, Loznice, Užica, Kraljeva, Sjenice, Ivanjice, Novog Pazara, ali i na prilazima zimskim centrima Kopaoniku, Tari, Divčibarama, Goču i Goliji vozače očekuju očišćeni putevi i dobra prohodnost, ali sa snijegom na kolovozu visine do 5 cm, zbog čega je pored zimskih guma potrebna i upotreba lanaca.

Prema posljednjim informacijama dobijenim od JP “Putevi Srbije”, na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

Prema informacijma Uprave granične policije dobijenim u 05:15 časova, nema zadržavanja ni na putničkim ni na teretnim terminalima graničnih prijelaza.