Nova odluka koja će obradovati vozače

600

Potpredsjednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović donio je odluku da se registarske tablice ne mijenjaju nakon isteka roka od devet godina od dana izdavanja.

Shodno izmjenama Pravilnika o registraciji motornih i priključnih vozila, koje je potpisao ministar, registarske tablice se neće mijenjati nakon pomenutog roka, kako je to do sada bilo propisano i što je trebalo da počne da se primjenjuje od 01.01.2020. godine.

Registarske tablice moraće da se mijenjaju samo ukoliko uslijed dotrajalosti ili oštećenja postanu neupotrebljive, kao i u slučajevima kada vozilo bude registrovano u drugom registarskom području, kad se izgube, ukradu ili budu uništene.

Od danas će se izdavati i saobraćajne dozvole sa neograničenim rokom važnosti, a vlasnici vozila kojima su dozvole izdate prije 1. januara 2020. godine, u kojima je upisan rok važnosti, nakon isteka tog roka mogu ih zamjeniti za nove saobraćajne dozvole koje su trajne.

Preporučujemo vlasnicima vozila da, radi nesmetanog korišćenja vozila u inostranstvu, nakon isteka važnosti saobraćajne dozvole istu zamjene.

Izvor: Novosti