U Crnoj Gori držali 90 Tajvanaca kao robove/Razbijen najveći lanac krijumčara ljudi na Balkanu

505

Crnogorska policija objavila je u četvrtak da je razbila najveći lanac trgovine ljudima na Balkanu i uhapsila osam osoba koje su osumnjičene da su organizatori kriminalne grupe koja je u Crnoj Gori držala u ropstvu više od 90 državljana Tajvana kako bi za njih obavljali internetske prevare.

“Službenici Uprave policije u koordinaciji sa Specijalnim državnim tužiteljstvom jučer su proveli međunarodnu akciju kojom je otkriven i prekinut najveći lanac trgovine ljudima na Balkanu u posljednje vrijeme. Za sada je lišeno slobode osam osoba zbog sumnje da su počinili kazneno djelo trgovine ljudima i kazneno djelo stvaranje kriminalne organizacije”, saopćila je policija dodavši da je identificirala 12 žrtava kaznenog djela, a da je u obradi 85 osoba.

U međunarodnoj akciji koja je provedena u suradnji s Interpolom i Europolom, crnogorska policija je u četvrtak pretresla tri iznajmljene vile u Podgorici.

“U tim objektima zatečene su 93 osobe iz Tajvana kojima je bilo ograničeno kretanje, oduzete putovnice i oni su, kako se sumnja, držani pod prisilom”,saopćeno je iz Uprave policije Crne Gore, prenosi Hina.