CRNA GORA/ Slavko pozvao Bošnjake da podrže pravoslavce u očuvanju svetinja

411

Osnivač Srpske stranke Slavko Fuštić, pozvao je danas sugrađane islamske vjeroispovijesti da daju podršku pravoslavcima u borbi za očuvanje crkava i manastira.

“Želim da iskreno pozovem naše komšije Bošnjake i Muslimane, da podrže pravoslavce, njihove komšije, prijatelje i drugare u ovoj našoj pravednoj borbi da sačuvamo i odbranimo naše svetinje od nasrtaja režima”, naveo je on.

Fuštić je kazao da je sada prava prilika da se pravoslavci i muslimani ujedine i kako je rekao ostave iza sebe sve istorijske nesporazume, te okrenu novu stranicu u odnosima.

“Ako vi sada podržite nas, mi ćemo biti vaš pouzdani prijatelji u svakoj vašoj pravednoj borbi za vaša prava! Tako ćemo istinski dokazati da u Bijelom Polju vlada pravi, a ne lažni međunacionalni i međuvjerski sklad i sloga”, poručio je dugogodišnji srpski političar.

On je naglasio da nije dobro da plemeniti iskorak Dženana Kolića ostane usamljeni javni primjer solidarnosti po ovom za pravoslavni narod veoma važnom pitanju.

“Poštovani naši prijatelji islamske vjere, ovaj moj poziv želim da isključivo shvatite kao poziv prijatelja, koji je spreman da sjutra, zajedno sa vam brani vaše svetinje i pravo na slobodu”, zaključuje se u saopštenju koje je Slavko Fuštić dostavio Vijestima iz Bijelog Polja.