Armin Sinančević i Asmir Kolašinac startuju u kvalifikacijama Evropskog prvenstva u Rimu

292

Članovi atletske reprezentacije Srbije, Armin Sinančević i Asmir Kolašinac, večeras će nastupiti u kvalifikacijama bacanja kugle na Evropskom prvenstvu u Rimu. Ovaj događaj obećava uzbudljivu konkurenciju, s obzirom na jaku konkurenciju među atletičarima.

Sinančević, koji će se takmičiti u prvoj kvalifikacionoj grupi, suočit će se s najboljim bacačem kugle u Evropi ove sezone, Italijanom Leonardom Fabrijem, koji je postigao impresivnih 22,95 metara. Također, tu su Filip Mihaljević iz Hrvatske s rezultatom od 21,71 metara i Luksemburžanin Bob Bertemes s istim rezultatom. Dvadesetosmogodišnji Prijepoljac, s ovosezonskim rezultatom od 20,50 metara, zauzima osmo mjesto u svojoj kvalifikacionoj grupi koja broji 15 bacača.

Kolašinac će se takmičiti u drugoj kvalifikacionoj grupi, zajedno s Italijanom Zejnom Virom, koji je ove sezone postigao 21,93 metara, Tomašom Stanjekom iz Češke s rezultatom od 21,47 metara, Mesudom Pezerom iz BiH s rezultatom od 21,42 metara i Britancem Skotom Linkolnom s 21,31 metara. Najbolji rezultat četrdesetogodišnjeg Kolašinca ove sezone je 20,41 metara.

Norma za plasman u finale iznosi 20,70 metara, a u borbu za medalju će se uključiti svi koji kuglu bace dalje od ove granice ili 12 najboljih na osnovu postignutih rezultata. Kvalifikacije počinju večeras u 19:55 i svi ljubitelji atletike očekuju uzbudljivo veče.

SEO Components
Focus keyphrase: Sinančević i Kolašinac Evropsko prvenstvo Rim
SEO title: Sinančević i Kolašinac startuju u kvalifikacijama Evropskog prvenstva u Rimu
Meta description: Armin Sinančević i Asmir Kolašinac večeras će nastupiti u kvalifikacijama bacanja kugle na Evropskom prvenstvu u Rimu. Pročitajte više o njihovim šansama za plasman u finale.
Keyphrase synonyms: bacanje kugle, atletska reprezentacija Srbije, Evropsko prvenstvo Rim, kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, Sinančević Kolašinac
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *