Foto Senko Župljanin

Asmir Kolašinac dobio priznanje Vojske Srbije

896

S obzirom da je utihnuo čarobni krug kuglaškog bacališta na stadionu u rodnoj Sjenici Asmira Kolašinca, gde se obično pripremao za velika takmičenja, a pošto je njegov snažan sportski organizam uspio da prebrodi sve teškoće izazvane bolešću, kao i sve što mu se dešavalo, dobio je životno priznanje.

Priznanje za koje se možda može reći da je i najdraže, jer je potvrda da se u njemu kao čovjeku i sportisti prepoznaje ljudskost.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin prisustvovao je rasformiranju vojne poljske bolnice u Novom Pzaru, koje je uslijedilo posle konstatacije struke da je epidemiološka situacija u ovom gradu mnogo bolja nego ranije.

Jedan od laureata je bio i Asmir Kolašinac. Prema riječima državnog rekordera u bacanju kugle ljudski život nema cijenu i nijedne Olimpijske igre, svetska ili evropska prvenstva, niti medalje nisu bitnije od toga.

– Nijednog trenutka nisam razmišljao da li ću ući u borbu da pomognem narodu, naročito jer su svi članovi moje porodice bili zaraženi i tim povodom smješteni u novopazarskoj vojnoj kovid ambulanti. U ime porodice i lično, zahvaljujem pripadnicima Vojske Srbije i Vojnomedicinske akademije, koji su bili tu i koji su pomagali – rekao je Kolašinac, ističući da se nalazimo u situaciji kada jedni drugima moramo da pomognemo u svakom trenutku i da je ponosan na vojsku koja je pokazala da je u najtežim trenucima uz narod.

– Nisam siguran koliko sam zaslužio zahvalnicu od Ministarstva odbrane i Vojno Medicinske Akademije, mnogo je nas koji smo pomagali. Kad je riječ o ljekarima i doktorima sa VMA, svi smo pokušavali da njima olakšamo u ovoj borbi, da im obezbijedimo sve što im je potrebno, da se osjećaju kao kod svoje kuće. Oni su ostavili porodice da bi spašavali nas i naše najmilije i zaslužuju svaku reč hvale i zahvale, od mene lično ali i od strane mnogih sugrađana – naglasio je Asmir.

– Ne znamo koliko smo života spasili, ali, znam i siguran sam da smo svi zajedno dali maksimum. U ovim teškim vremenima smo pokazali jedinstvo i humanost u borbi za ono što je najsvejtije, a to je život.

Kolašinac je na kraju razgovora priznao da je iznenađen, ali i počastvovan dobijenim priznanjem.

Izvor Sandžak Danas/Sportski žurnal
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *