Atletičar Amin Ajdinović postavio lični redord u skoku u vis i ostvario normu za EP

Atletičar Amin Ajdinović postavio lični redord u skoku u vis i ostvario normu za EP

352

Novi Pazar — U izuzetno konkurentnoj atmosferi na atletskom takmičenju u Izmiru, mladi Amin Ajdinović nije samo postavio lični rekord već je i preskočio ključnu visinu od 2.00 metra, čime je ostvario normu za predstojeće Evropsko prvenstvo za mlađe juniore. Ovaj izuzetan uspeh ne samo da potvrđuje Ajdinovićev talent i posvećenost sportu, već ga i pozicionira kao jednog od najperspektivnijih atletičara u regionu.

Ajdinović trenira u Atletskom klubu Novi Pazar pod vodstvom iskusnih trenera Nermina Vesnića i Zejle Rožajac. Njegov najnoviji uspeh odzvanja kao veliki napredak za atletiku u Novom Pazaru, gde su srednje pruge bile tradicionalno jače.

Trener reprezentacije Srbije, Dragutin Topić, izrazio je veliko zadovoljstvo Ajdinovićevim uspehom. “Aminova radost i njegov napredak su za mene najveća nagrada. Srećan sam što sam mogao da doprinesem njegovoj pripremi i uspehu,” izjavio je Topić.

Ajdinovićev rezultat ne samo da je važan na ličnom nivou, već i kao motivacija za mlade atletičare u Novom Pazaru. S njegovim uspehom, vrata su otvorena za dalji razvoj i prepoznavanje talenata u ovom gradu, čime se obećava svetla budućnost lokalne atletike.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *