austrijska policija

AUSTRIJA / Srbin ubio suprugu Albanku, uhapšen na mjestu zločina

371

U Insbruku je državljanin Srbije (59) ubio svoju suprugu Albanku (50). Prema policiji pokrajine Tirol, Srbin je suprugu napao nožem u zajedničkom stanu i zadao joj je smrtonosne ubode.

Prema pisanju austrijskih medija, ubistvu je prethodila žestoka svađa između supružnika u njihovom zajedničkom stanu. Nakon toga Srbin, čiji identitet još nije poznat, navodno je uzeo kuhinjski nož i njime usmrtio svoju suprugu.

On je zatim, kako se vjeruje, oko 9.30 otišao do komšije, rekao mu da je ubio suprugu i zamolio ga da pozove policiju. Srbin se nakon toga vratio u stan, gdje je i sačekao policiju koja ga je odmah po dolasku u stan uhapsila.

Policija je na podu zatekla beživotno tijelo žene. Odmah je došla i ekipa Hitne pomoći koja je pokušala reanimaciju nesrećne žene, ali, nažalost, ona nije davala znake života.  Kriminalistička služba preuzela je istragu u ovom slučaju.

Austrijski mediji navode da povod za svađu nije poznat, te da je ubijena Albanka 27. žrtva porodičnog nasilja u Austriji od početka godine.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.