Search

Azra B. trčala za lopovom, sustigla ga i predala policiji!

Sigurnosna kamera u jednoj prodavnici na Baščaršiji u Sarajevu danas je zabeilježila scenu pokušaja pljačke, a kako piše portal Klix, heroj dana bila je radnica koja je uspijela da savlada lopova i preda ga policiji.

Azra Bećirović je zahvaljujući fizičkoj spremnosti uspijela da stigne pljačkaša, savlada ga i preda policiji.

S obzirom na činjenicu da je diplomirala kriminalistuku, njena reakcija je bila prirodna iako ovakve situacije i nisu baš uobičajene.

“Danas je jedan Rom, koji je glumio migranta, iskoristio trenutak u kojem sam nakratko bila odsutna od radnog pulta, otvorio kasu i ukrao određenu količinu novca. Čula sam da se kasa otvara i vidjela osobu koja uzima novac. Počeo je da trči, a i ja za njim. Trčao je prema Logavinoj ulici, a kad je shvatio da se tamo nalazi policijska stanica, krenuo je u suprotnom smjeru. Napravio je tu krug, pošao kroz pasaž pored Jevrejske sinagoge, zatim izašao na glavnu ulicu”, priča Bećirovićeva.

Sve vrijeme je, nastavlja priču, vikala za njim da je lopov, nakon čega se u potragu uključilo i nekoliko građana koji su pomogli Azri.

“Nakon određenog vremena čula sam povike ”policija, policija”, ali bili su u civilu i nisam znala da li su to zaista policajci. Sustigla sam konačno lopova koji je bacio novac. Pokupili smo novac, policajci su se predstavili i lopov je vrlo brzo uhapšen. Kasnije sam shvatila da je mogao biti naoružan, ima nož, ali nisam u tom trenutku razmišljala o tome. Drago mi je da je sve završilo dobro”, kazala je Bećirović.

Kako saznaje Klix, uhapšeni je nekoliko sati poslije pušten iz policijske stanice, a od ranije je poznat po vršenju istih krivičnih djela.

Izvor: Klix.ba
2 thoughts on “Azra B. trčala za lopovom, sustigla ga i predala policiji!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.