danka-ilic-VIDjENA-U-BECU

Autor video snimka iz Beča: “DIJETE SE OTIMALO I VIKALO” – Pogledajte šta je napisao policiji u mejlu

1835

U austrijskoj prestonici Beču, pojavio se snimak na kojem se vidi devojčica čiji izgled podseća na nestalu dvoipogodišnju Danku Ilić. Srpski državljanin, koji je autor snimka, tvrdi da je dete zabeleženo kamerom slično devojčici koja je nestala u Srbiji pre šest dana. Incident se dogodio blizu stanice tramvaja, gde je, prema svedočenju, dete viđeno kako se otima i viče, dok su ga pratila dva ženska lica koja su razgovarala na rumunskom jeziku.

Situacija je odmah privukla pažnju srpskih vlasti, koje su nakon primljenog mejla iz Beča, u saradnji sa austrijskom policijom, pokrenule intenzivnu istragu. Bečka policija, zajedno sa Evropolom, radi na verifikaciji snimka i identifikaciji devojčice, u nadi da će to pomoći u rešavanju misterije nestanka male Danke.

“Video sam dijete koje se otima i viče”

– Oko 20 časova izašao sam sa metro stanice i ugledao sam dete koje se otima i viče. Prvo sam posmatrao, a zatim sam počeo da snimam. Sve se dešavalo na jednoj stanici tramvaja. Sa detetom su bile dve žene koje su međusobno pričale na rumunskom. Dozivale su dete nekim imenom, nisam razumeo kojim, ali se devojčica uopšte nije odazivala – naveo je u mejlu Srbin iz Beča, a prenosi Blic, koji je tada policiji u Beogradu poslao i snimak djeteta.

Prema riječima izvora iz istrage, odmah je uspostavljena saradnja između austrijske i srpske policije.

– Oni su odmah reagovali i odgovorili na sve zahteve koji su im prosleđeni. Ostvarena je saradnja, a tamošnja policija je pokrenula istragu i nadaju se pozitivnom ishodu – rekao je izvor.

– Naša policija je odmah kontaktirala i Evropol kome su poslati svi poznati podaci i snimak.

Danke Ilić je poslednji put viđena u Banjskom polju kod Bora, nakon čega je aktiviran sistem za potragu “Pronađi me”. Njen nestanak pokrenuo je lavinu akcija na terenu, gde policija neumorno pretražuje svaki kutak koji bi mogao skrivati tragove.

Ovaj slučaj ne samo da je uzburkao javnost u Srbiji, već je privukao i međunarodnu pažnju, dok se svi nadaju da će snimak iz Beča biti ključni element koji će doprineti pozitivnom ishodu potrage.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *