Bačevac: Ministarstvo pravde i ministarka Kuburović da se sa posebnom pažnjom pozabave slučajem Ernada Bakana! VIDEO

Bačevac: Ministarstvo pravde i ministarka Kuburović da se sa posebnom pažnjom pozabave slučajem Ernada Bakana! VIDEO

564

Narodni poslanik SDP-a dr Muamer Bačevac zatražio je danas, obraćajući se u republičkom parlamentu, od ministarke pravde da se  sa posebnom pažnjom pozabavi nesrećom Ernada Bakana iz Novog Pazara i da tužilaštvo što pre iznese činjenice nesreće.

Bačevac je podsetio da je 4. marta 2019 godine, brucoš iz Novog Pazara, dvadesetogodišnji Ernad Bakan prelazio ulicu na pešačkom prelazu u Zemunu, gde jedan automobil staje a drugi, krećući se u sporoj traci, velikom brzinom naleće na njega i odbacuje ga nekoliko metara napred. To je, kako je kazao Bačevac, bila stravična scena koja je šokirala Srbiju.

Dva dana kasnije nesrećni momak je podlegao povredama, podseća Bačevac.

”Koliko je ova nesreća bila teška kao i koliko je vozač koji je pokosio Ernada bahato vozio vidi se na snimku koji kruži na drustvenim mrežama a koji je snimio anonimni prolaznik iz Zemuna. To je snimak gospodo poslanici od kojeg se ledi krv u žilama. Ova tragedija potresla je Novi Pazar jer je jedan mladić koji je takoreći tek zakoračio u život i došao da se školuje u beli grad sa željom da stekne znanje i postane koristan član naše zajednice ali mu je nepažnjom život brutalno prekinut” kazao je Bačevac.

Bačevac dalje kaže da uznemirava činjenica da ni porodica niti javnost nije obaveštena da li je identifikovan vinovnik nesreće da li je priveden, saslušan, zadržan? Da li je poštovao ograničenje brzine? ”

“Detalji nesreće danas su još nepoznati” izričit je Bačevac.

”Vrlo je simptomatično da se u izveštaju svih medija, koji su naglašavam, korektno doneli vest, nigde ne navode inicijali vinovnika nesreće niti se navodi da li je nakon kobnog slučaja pružio pomoć udarenom mladiću ili je pobegao sa mesta nesreće. I porodica i javnost trenutno se informiše iz medija koji su nešto pisali. Počinju opravdane  sumnje. Zadnja dva dana društvene mreže u Novom Pazaru i okolnim gradovima zapalila je ova tema. Javljaju se razne insinuacije i mnogobrojni scenariji. To dodatno pogađja porodicu i dodatno produbljuje tugu i bol za izgubljenim detetom. Ovaj je slučaj preplašio svakog roditelja u Srbiji koji je poslao svoje dete na školovanje u neki centar. Velika su deca velika strepnja. Svi smo bili strepnja i svi ćemo strepeti za svoju decu koju šaljemo da nauče i da se oplemene. Posebno para uši to sto je ovaj nevini dečak izgubio život na pešačkom prelazu u blizini svog fakulteta. I upravo zbog osetljivosti ovog slučaja i da bi se svari postavile na svoje mesto i odagnala svaka sumnja apelujem na ministarku pravde Nelu Kuburović da se sa posebnom pozornošću i pijetetom pozabavi slučajem našeg Ernada. Takođe tražim  da se nadležno tužilaštvo u najkraćem roku oglasi o detaljima nesreće i preduzetim koracima u postupku protiv počinioca ove saobraćajne nesreće koja je dovela do smrti jedne mlade plemenite duše” kazao je narodni poslanik SDP-a dr Muamer Bačevac.

On je na kraju zaključio da unesrećenim roditeljima nista ne može biti zamena za njihov neutešni gubitak, te da je jedino istina za njih lekovita.

 Preuzeto sa RTV Novi Pazar