Bačevac: Ne znam šta će biti sa koalicijom sa SDA

517

Šef odborničke grupe “Za evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić” Muamer Bačevac ocijenio je večeras prijedlog Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka o promjeni naziva ulica u Novom Pazaru kao “populizam i želju za političkim profiterstvom i promocijom”, javlja Radio Sto plus

On je istakao da su odbornici te grupe glasali da se prijedlog njihovih koalicionih partnera iz SDA Sandžaka skine sa dnevnog reda današnje sjednice lokalnog parlamenta jer “nisu željeli da zaobilaze procedure i zakone Srbije”.

“Imenovanje ulica je složen proces i ima nekoliko stepenika. SDA Sandžaka je sve to zaobišla i ‘grunula’ prijedlog na Skupštinu što mi nismo mogli da prihvatimo. Da su zaista imali želju da se promjene nazivi ulica, poštovali bi proceduru, a ovo nikako drugačije ne vidim nego kao iznenađenje koje ne ide u korist građanima Novog Pazara i Bošnjacima”, poručio je Bačevac.

NASTAVAK TEKSTA ISPOD REKLAME...

On je naveo da se Sandžačka demokratska partija zalaže da ulice u Novom Pazaru ponesu imena po znamenitim ličnostima iz bošnjačke i srpske istorije, ali i svim drugim ljudima koji su dali doprinos u raznim boljima, koji su bili antifašisti, spajali su i spajaće dva naroda.

Bačevac nije mogao da odgovori šta će biti sa koalicijom sa SDA Sandžaka, ali je istakao da su oni otvoreni za razgovore.

“Nisam uspeo da se danas vidim sa njima, ali smo otvoreni za razgovor i saradnju. Vidjećemo šta će biti sa koalicijom, to trenutno ne znam”, kazao je Bačevac.

Sjednicu Skupštine Novog Pazara obilježilo je napuštanje zasjedanja članova SDA Sandžaka nakon što je glasovima odbornika “Za evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić”, “Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje” i Sandžačke narodne partije sa dnevnog reda skinut njihov predlog o promeni naziva ulica u ovom gradu.

Izvor: Radio Sto plus