Bager mafija sa Balkana hara Nemačkom: Pozajme bager, a onda razviju neverovatnu prevaru

561

U Nemačkoj se pojavila “bager mafija”, povezana sa balkanskim zemljama, a koja krade po Nemačkoj velike građevinske mašine, koje završavaju na Balkanu, piše nemački Špigl, a prenosi FoNet.

“Kada je ‘gospodin Demir’ u filijali kompanije Cepelin u Koblencu naručio bager, zvučao je kao klasična mušterija. Rekao je da mu je mašina potrebna za gradilište u Vetervaldu. Cepelin je vodeća firma za iznajmljivanje građevinskih mašina, a s obzirom da je čovjek imao otvoren račun kao klijent kompanije, bager je isporučen brzo i bez dodatnih pitanja – navodi magazin.

Službenica firme je tek tri dana kasnije primetila da bi se moglo raditi o kriminalcu. Vidjela je mejl jednog kolege iz Baucena koji upozorava na oprez, jer je “gospodin Demir” upravo ukrao jedan bager. Službenica je odmah pozvala policiju, ali kada su se policajci sat kasnije pojavili na gradilištu, već je bilo kasno. Žuti bager od 15 tona, koji nov košta 200.000 evra, je nestao.

Špigl navodi da je jedan očevidac kasnije ispričao da je bager utovaren na novi crveni mercedesov kamion s hrvatskim registarskim oznakama. List dodaje da se radi o profesionalnoj bandi koja operiše u velikom stilu.

– Velike građevinske mašine, utovarivači i bageri, nestaju, a trag ‘bager-mafije’ vodi na Balkan – u Srbiju, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu – piše Špigl.

Izvor Telegraf

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.