BDSS podržao SDP na predstojećim lokalnim izborima u Tutinu i Sjenici

674

Predsjedništvo Bošnjačkog demokratskog saveza Sandžaka (BDSS), na čijem čelu je Esad Džudžo, donijelo je odluku da na predstojećim lokalnim izborima u Tutinu i Sjenici, zakazanim za 2. juni 2024. godine, podrži izbornu listu Socijaldemokratske partije (SDP).

U saopćenju BDSS-a navodi se da je ova odluka donesena sa punom odgovornošću i znanjem “da je Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka, pogotovu nakon tragične pogibije Šemsudina Kučevića, zapala u ćorsokak i iznevjerila izvorne principe na kojima je nastala”.

“BDSS podržava SDP kao nacionalno umjerenu i pragmatičnu sandžačku političku opciju, koja je demonstrirala kapacitet i snagu da mijenja stvarnost, pogotovu u Novom Pazaru. Ta spremnost pokazuje da SDP želi i može učiniti isto i u Tutinu, što je za sve građane od presudne važnosti, više nego isprazni nacionalni populizam i providno igranje sa emocijama od kojih građani, a posebno Bošnjaci, nemaju nikakve koristi,” stoji u saopćenju.

BDSS je pozvao Bošnjake i druge građane da masovno izađu na izbore i daju podršku onima koji su pokazali da mogu da mijenjaju na bolje svakodnevni život građana u svim oblastima.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *