crnogorska policija berane

Beranska policija tvrdi: Policajca nije ranila šumska mafija, oduzeta drvna građa

1169

Beranska policija izdala je saopštenje demantujući nedavne izvještaje o ranjavanju policajca u selu Vinicka, naglašavajući da se, umjesto toga, fokusira na istragu protiv nelegalne sječe drva u Jelovici. Incident, koji je privukao pažnju javnosti nakon što su “Vijesti” objavile vijest o navodnom ranjavanju, izazvao je brzu reakciju policijskih snaga.

Iz policije je saopšteno da su tri osobe zatečene u mjestu Gradina sa drvnom građom za koju se sumnja da je nelegalno posječena. “Informacije o ranjavanju nijesu tačne. Naši napori su usmjereni na suzbijanje nelegalne sječe i zaštite šumskih resursa,” ističe izvor iz beranske policije za RTCG.

Ovaj događaj bacio je svjetlo na kontinuirane probleme sa nelegalnom sječom u Crnoj Gori, gdje šumarska mafija nastavlja da predstavlja ozbiljan izazov za očuvanje prirodnih resursa. Policija je potvrdila da je kontrolisala drvnu građu i da trenutno traga za osumnjičenima, dokazivši svoju posvećenost borbi protiv ekološkog kriminala.

Dok se istraga nastavlja, beranska policija poziva građane da prijave svaku sumnjivu aktivnost i da doprinesu očuvanju crnogorskih šuma. Incident u Vinicki služi kao oštar podsjetnik na neophodnost zajedničkog djelovanja protiv onih koji nezakonito eksploatišu prirodne resurse, zaključuje se u saopštenju.

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *