BiH / Tužna slika: Dječak u suzama kraj puta jer su mu ukrali kupine

892

Društvenim mrežama širi se fotografija dječaka koji prodaje kupine kraj ceste u blizini Kladnja. Uz fotografiju stoji informacija da su nepoznati mladići oteli kupine koje ovaj dječak prodaje.

– Prodavač kupina na cesti M18, Brlošci, općina Kladanj. Plače jer su mu neki momci probali kupine, oteli iste i pobjegli. Stadoh i nije važno šta uradih ali uspjedoh prokleti i ove i sve one koji otimaju, novac, život, ljubav, život. Otac nezaposlen a majka veli non-stop kod doktora, bolesna. Koje smo dno dostigli kao društvo da su djeca primorana raditi, da ne budu zaštićeni i još da im otimamo i to malo rada i zarade. Baš me stid a Boga mi pomognem koliko mogu.
Prestao je mali plakati i ima još jednu posudu da proda, stoji u objavi.

Nakon objavljivanja fotografije počeli su se javljati ljudi koji su željeli pomoći dječaku i njegovoj porodici. Mnoge je pogodila priča ovog dječaka koji dane provodi kraj ceste dok se njegovi vršnjaci bezbrižno igraju.

Oslobođenje saznaje da je riječ o dječaku Zuhdiji Aliću čija porodica teško živi. Otac Fikret Alić nema stalni posao, a majka Senada lošijeg je zdravstvenog stanja, Zuhdija nema izbora, moraju da se snalaze.

– Znam ovog dječaka lično i uvijek stanem da kupim. Odgojeno dijete, za svaku pohvalu. Svake godie od tog novca kupi sebi stvari za školu. Ide svaki dan u šumu i bere kupine, roditelji mu teško žive, kazala je djevojka koja poznaje porodicu Alić.

Prodavač kupina na cesti M18, Brlošci, općina Kladanj. Plače jer su mu neki momci probali kupine, oteli iste i pobjegli. Stadoh i nije važno šta uradih ali uspjedoh prokleti i ove i sve one koji otimaju, novac, život, ljubav, život. Otac Bekrija nezaposlen a majka veli non-stop kod doktora, bolesna. Koje smo dno dostigli kao društvo da su djeca primorana raditi, da ne budu zaštićeni i još da im otimamo i to malo rada i zarade. Baš me stid a Boga mi pomognem koliko mogu.
Prestao je mali plakati i ima još jednu posudu da proda.
One thought on “BiH / Tužna slika: Dječak u suzama kraj puta jer su mu ukrali kupine

  1. Tito

    Kad pišete tekst pogledajte šta ste napisali. Nije valjda da frizeri ili mesari rade na portalu umesto stručnih lica. Svako se danas lati psola kojem nije dorastao…

    Reply

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.