Bil Gejts: Na društvenim mrežama šire “ludačke” teorije zavere

539

LONDON – Filantropista i koosnivač kompanije Majkrosoft Bil Gejts izjavio je da je zatečen brojem, kako kaže, “ludačkih i zlonamernih” teorija zavere o njemu koje se šire na društvenim mrežama u vreme trajanja pandemije korona virusa.

U današnjem intervjuu Rojtersu, Gejts je izjavio da bi voleo da razmotri šta je zapravo iza takvih optužbi i konstatovao da se iza milionskih objava na društvenim mrežama protiv njega i američkog infektologa Entonija Faučija tokom trajanja pandemije po svemu sudeći krije strah od zaraze u kombinaciji sa ekspanzijom društvenih mreža.

“Ko bi mogao da pomisli da će dr Fauči biti meta takvih, zaista zlonamernih teorija. Veoma sam iznenađen i nadam se da će to prestati”, rekao je Gejts.

Među brojnim teorijama zavere na račun Gejtsa i dr Faučija najzastupljenija je ona da je pandemija namerno izazvana kako bi se uspostavila kontrola nad stanovništvom i izvukao finansijski profit, a da vakcina treba da posluži da se ljudima ubizga mikro čip za nadzor i kontrolu kretanja.