Biševac: Situacija i dalje teška, ali stabilizovana

476

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac ocijenio je danas da je situacija u ovom gradu stabilizovana, ali da je i dalje veoma teška, prenio je Radiostoplus.com.

On je novinarima nakon sjednice Operativnog štaba Novog Pazara rekao da je zdravstveni sistem u jednom trenutku bio pred kolapsom, jer pored velikog priliva pacijenata sa teškom kliničkom slikom oko 100 medicinskih radnika je bilo zaraženo korona virusom.

“Van stroja je bilo oko 70 medicinara iz Opšte bolnice i oko 30 iz Doma zdravlja, što je dodatno otežalo ionako tešku situaciju. Na poziv Štaba i institucija došli su nam na ispomoć ljekari iz Kragujevca, Kraljeva i cijele Srbije, ljekari iz Bosne i Hercegovine i svima im se ovom prilikom javno zahvaljujem“, rekao je Biševac.

On je istakao i da su novopazarski ljekari dali nadljudske napore kako bi pomogli svakom pacijentu.

Biševac je obećao da će Operativni štab na sljedećoj sjednici tražiti od čelnika Opšte bolnice u ovom gradu ukupan broj preminulih zaraženih korona virusom od početka epidemije.

On je apelovao na sve građane da poštuju preporuke ljekara i naredbe gradskog i republičkog Kriznog štaba, da budu odgovorni prema sebi, porodici, a naročito prema starijim, koji su najugroženiji.

Na računu namjenjenom borbi protiv kovida19 nalazi se trenutno oko 4,4 miliona dinara, a do sada je potrošeno oko 6,5 miliona dinara.

“Zahvalio bih se svim donatorima, dijaspori, pojedincima, humanitarnim organizacijama, privrednicima, državnim institucijama i brojnim državama koji su svojim sredstvima pomogli Novom Pazaru u borbi protiv ove bolesti”, rekao je Biševac.

Izvor: Radiostoplus.com
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *