BNV ČESTITALO DAN POBJEDE NA ČANAKALAMA

958

„Bošnjačko nacionalno vijeće čestitalo je Dan pobjede – 18. mart na Čanakalama svim građanima Republike Turske, turskim rođacima i prijateljima u svijetu. U pismu koje je upućeno rektoru univerziteta „18. Mart“, Čanakkale prof. dr. Yucel Acer se kaže:

U ime Bošnjačkog nacionalnog vijeća, najvišeg predstavničkog tijela Bošnjaka Sandžaka, čestitamo 18. mart – Dan pobjede na Čanakkale svim građanima Republike Turske, turskim rođacima i prijateljima u svijetu.

Zahvaljujem Vam kao organizatoru naučnog skupa „Budućnost Turske i Balkana iz perspektive visokog obrazovanja“ na pozivu da učestuvjemo, kao i na mogućnosti da kao predstavnici građana Sandžaka prisustvujemo centralnoj svečanosti obilježavanja Dana pobjede.

Obzirom na nove nepredviđene političke događaje u Srbiji i Crnoj Gori nismo u mogućnosti da iskoristimo pruženu priliku.

Ujedno koristim priliku da zahvalim Vašim saradnicima koji su došli u Sandžak i posjetili Bošnjačko nacionalno vijeće 25. aprila 2018. godine, Omeru Tatli i Ziya Shehi i širom otvorili vrata Vašeg univerziteta studentima iz Sandžaka.

Naša je obaveza je da u najkraćem roku posjetimo Vaš univerzitet i da razgovaramo o studentima koji studiraju u Republici Turskoj na osnovnim, master i doktorskim studijama i o studijskim programima koji bi pomogli brz i održiv ekonomski razvoj Sandžaka.

S poštovanjem,

Dr. Sulejman Ugljanin“