Zastrašujuća bogohulna izjava hodže sa Kosova: “Nacija ide ispred religije.”

827

Već je opšte poznato da intelektualna i politička elita Kosova nema naklonosti prema islamskom ubjeđenju većine stanovništva, a da oni najekstremniji zagovaraju povratku izvornoj vjeri, a to je katoličanstvu. Ono što je novina, a pri tom i zastrašujuća poražavajuća istina, da sve više i vjerska lica stalno zaposlena u Islamskoj zajednici počinju propagirati naciju kao stožer njihovih ideala i ubjeđenja. Jedan od takvih hodža zagovorača da je vjera inferiorna u odnosu na naciju  je i Drilon Gashi, po profesiji imam u Islamskoj zajednici Kosova, kaže doslovce “nacija ide ispred religije.”‘ Prevodimo vam članak portala https://realiteti24.com/vazhdon-hoxha-nga-peja-kombi-eshte-para-fese/?fbclid=IwAR1avwuXqhJbPlbTSk_KGWVpS0erADD9dLbEsUv8l6JVpmdhNkzLAPdjOKc

 

Drilon Gashi, po profesiji imam, koji je trenutno suspendovan, u Islamskoj zajednici Kosova, kaže da nacija ide ispred religije.

“Religija je došla zbog nacije u smislu dobrobiti čovječanstva, zbog društva. U tom pogledu nacija je ispred religije, jer sama religija kaže da ako su vjerski interesi u sukobu s nacionalnim interesima, daju prednost nacionalnim interesima, jer čak je i sama religija došla zbog nacije, zbog čovječnosti zbog društva “, rekao je Hodža iz Peći za emisiju NKosovo Show na Prvom kanalu. Dalje je izjavio da u tom pogledu religija govori da nacija napreduje jer je postala da služi čovječanstvu.