Brat Saja Kalića traži odštetu zbog štete na hameru 21.000 evra

636

Pravni zastupnici Rožajca Mersudina Kalića, brata kontroverznog biznismena Safeta Kalića, precizirali su juče tužbeni zahtjev koji su podnijeli protiv države tražići naknadu štete za vozilo “hamer”.

Kako je utvrdio vještak, dok je bilo u vlasništu države, na tom vozilu je nastala šteta u iznosu od 20.930,36 evra, pa Kalićevi zastupnici od države traže taj iznos.

Vještak je ranije sačinio nalaz i mišljenje u kojem je naveo visinu štete koja je nastala na vozilu, ali je nakon primedbi zastupnika interesa države uradio dopunu nalaza i mišljenja.

U Osnovnom sudu u Podgorici juče je održano ročište po tužbi Kalića protiv države, a zastupnik države imao je primjedbe i na dopunu nalaza. Ipak, nije tražio da se sačini novo vještačenje.

Nakon toga su stranke u sporu iznijele završne riječi. Zastupnik Kalića je tražio da sud u potpunosti usvoji tužbeni zahtev, dok je zaštitnik interesa države predložio suprotno rješenje.

Sudija Dijana Rovčanin presudu će doneti u zakonskom roku od mjesec dana.

Sporno vozilo zbog kojeg je podnesena tužba država je oduzela kada je protiv Safeta Kalića, njegove supruge Amine i brata Mersudina pokrenut postupak zbog sumnje da su počinili krivično djelo pranje novca. Vozilo je u vlasništvu države bilo pet godina. Na osnovu zakonske odredbe o ustupanju privremeno oduzete imovine u humanitarne svrhe, vozilo je bilo ustupljeno na korišćenje Specijalnoj antiterorističkoj jedinici (SAJ). Službenici te jedinice su koristili Kalićevo vozilo i prilikom razbijanja protesta u oktobru 2015.godine.

Vještak Goran Čarapić je u nalazu naveo da je materijalna šteta na vozilu procenjena na 4.877 evra, a da visina amortizacije iznosi 16.053 evra.