Budući ljekar iz Dolova: Emin Gegić sanja o medicinskoj karijeri /VIDEO/

1219

U selo Dolovo živi učenik četvrtog razreda osnovne škole koji već zna svoj životni poziv. Emin Gegić, mladi učenik koji voli Novi Pazar “više od svega”, ali smatra da “ni Tutin nije loš”, sanja o karijeri koja bi mogla značajno utjecati na živote mnogih.

Eminova ljubav prema medicini nije slučajna. Kao neko ko je već u mladosti imao zdravstvenih izazova, Emin je odlučio da svoje iskustvo pretvori u snagu.

“Želim postati pedijatar,” kaže sa osmijehom koji osvaja. “Znam kako je to kada si često bolestan, i želim pomoći drugoj djeci da se osjećaju bolje.”

Ovaj ambiciozni dječak već planira svoje obrazovanje. Nakon završetka osnovne škole, Emin želi da upiše srednju medicinsku školu, a zatim i medicinski fakultet. Njegov krajnji cilj?

“Da postanem dobar pedijatar, neko ko može zaista da napravi razliku.”

Priča o Eminu Gegiću je priča o hrabrosti, odlučnosti i snovima. U našem video prilogu, koji možete pogledati ispod, Emin dijeli svoje misli i planove za budućnost. Poslušajte i vidite zašto je Emin inspiracija ne samo svojim vršnjacima, već i odraslima.

Eminova odlučnost da prevaziđe sopstvene izazove i da pomogne drugima, čini ga pravim herojem ovog kraja Sandžaka. Dok se priprema za naredne korake u svojoj obrazovnoj avanturi, svi mi možemo samo da se divimo i podržimo ovog mladog budućeg doktora na njegovom putu ka ostvarenju snova. Pogledajte tv prilog ispod teksta.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *