Search

Burne reakcije javnosti zbog Italijanke koja je u zatočeništvu prešla u islam

Sandžak Danas je prvi mediji koji je objavio  video dolaska mlade Silvije Romano koja je bila kidnapovana u Keniji, a video možete pogledati na ovom LINKU.

Glavna tema svih italijanskih medija je i dalje oslobađanje iz zatočeništva i povratak kući mlade Silvije Romano koja je bila kidnapovana u Keniji i držana u zatočeništvu godinu i po dana, a u domovinu se vratila pokrivena zelenim velom, tradicionalnom odećom muslimanki i rekla  da se dobrovoljno i bez pritiska odlučila da promjeni  vjeru, i uzela novo ime Ajša, prenosi Tanjug.

Društvene mreže  su se „usijale”  od komentara od  onih  kojima je prelazak na islam irelevantan, jer „važno je da je spasena Italijanka” do uvrijeda i prijetnji, čak i nekih javni ličnosti, poput  kritičara umjetnosti Vitoria Sgarbija koji je tražio da se Silvija uhapsi.

Silviju je na aerodromu  po povratku pozdravio premijer Đuzepe Konte i ministar inostranih poslova Luiđi di Majo, građani širom Italije pozdravili su je transparentima okačenim na prozore i balkone, a u milanskom kvartu gde žive njeni roditelji, komšije su priredile slavlje.

Devojka je četiri sata razgovarala sa agentima službe bezbijednosti o detaljima zatočeništva, ali ono što je podijelilo osjecanja Italijana je priznanje Silvije da je u zatočeništvu promijenila vjeru i prihvatila islam.

Silvija je poput mnogih mladih Italijana u Africi bila volonter, pomagala je djeci u jednoj seoskoj školi, i prema prvim  podacima upravo je neko iz sela otkrio grupi džihadista da se tu nalazi Evropljanka bez naročite zaštite.

Devojku je prvo otela jedna mala kriminalna grupa, koja ju je prodala poznatoj grupi džihadista Al šabab koja je i pregovarala sa  italijanskim vlastima o oslobađanju i otkupu.

Mediji pominju sumu od 4 miliona evra koje je, navodno, Italija platila za otkup kidnapovane devojke.

Izvor Sandžak Danas / Politika
One thought on “Burne reakcije javnosti zbog Italijanke koja je u zatočeništvu prešla u islam

  1. Nepoznato

    Njoj se posrecilo da su je kidnapovali sto ne znaci da podrzavam kidnapovanje ali glavno da je postala vjernica u jednog jedinog Boga , jedinoj priznatoj vjeri kod Boga koji nije ronjen i nema poroda , kome niko nije ravan… Nista joj se bolje nije moglo dogoditi, nego da iz paganstva ili ateizma predje na Islam i tako sacuva svoju zenstvenost i cednost…

    Reply

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.