Nenad Canak

Čanak: Putin namjerava započeti rat i preko Milorada Dodika

778

Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da je slovo “Z”, kojim ruska vojska obilježava svoja vojna vozila, “fašistička svastika za 21. vijek”.

“Z je fašistička svastika za 21. vijek. Ostaće zapamćena kao simbol zla i razaranja a Putin kao zločinac koji je uspio da blistavu antifašističku istoriju Rusije i desetine miliona žrtava koje je SSSR podnio u borbi protiv fašizma gurne u krvavo blato od koga se generacijama neće izvući”, rekao je Čanak za Autonomiju.

Dodao je da Srbija mora hitno da preduzme akcije na “demontiranju Putinove agenturne mreže” u Srbiji, jer ako ne može da se suprostavi stranim agenturama i navijačkim grupama, “to znači da država više ne postoji, a na to nijedan patriota ne može pristati”.

“Srbija to mora da učini, ukoliko ne želi da bude uvučena u rat koji Putin namjerava da započne preko Milorada Dodika u Bosni i Hercegovini radi odvlačenja pažnje od Ukrajine”, kazao je Čanak.

Dodao je da Zapad mora biti svjestan da “povlačenje za nos” Srbije i BiH u vezi prijema ovih država u EU sada može da skupo košta istu tu Evropsku uniju kada se takozvani ruski humanitarni centar u Nišu “pretvori u poligon za lansirne rampe Putinovih projektila okrenutih ka evropskim gradovima”.

“Zato je odbrana Ukrajine, odbrana mira u Evropi. A neučestvovanje u toj odbrani je saučesništvo s nuklearnim terorizmom oličenim u Vladimiru Putinu koji svoju KGB karijeru očigledno želi da završi uhapsivši čitav evropski kontinent”, ocijenio je Čanak.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.