Čečenski muftija izdao fetvu da je invazija na Ukrajinu DŽIHAD /VIDEO/

Čečenski muftija izdao fetvu da je invazija na Ukrajinu DŽIHAD /VIDEO/

1462

Muftija Čečenije Salah Mežiev, pokorni šejh Putinovog sluge Ramzana Kadirova izdao je fetvu čečenskim borcima da je borba na strani Rusije u Ukrajini džihad i da će oni koji poginu na tom putu biti šehidi.

“Čečenski borci, koji odlaze u Ukrajinu da sudjeluju u vojnom sukobu, “odlaze u džihad” i bore se za Allaha”, rekao je muftija Salah Mežiev u poruci borcima Ramzana Kadirova koja je objavljena na kanalu Grozni TV.

Muftija je još dodao da je “rat u Ukrajini blagoslovljen za muslimane, a oni koji su umrli u ovom ratu postaće šehidi”. On je ovakav stav opravdao tvrdnjom da su se pojedini ashabi borili na strani pravednog vladara Nedžašija, kralj Abesinije.
VIDEO: Govor muftije Mežieva okupljenim borcima Ramzana Kadirova možete pogledati na snimku ispod od 13:40

“Stoga, oni koji se bore tamo, bore se zbog Kur'ana, zbog Allaha. Oni su na džihadu, nema sumnje u to “, zaključio je Mežiev.
Ramzan Kadirov i njegovi poslušnici čine sve da ubijede svoje borce i njihove porodice da je rat u Ukrajini džihad. Pogledajte kako je Kadirov montirao poznatu arapsku ilahiju Džundullah ( Allahova vojska) uz kadrove svojih boraca iz logora u Ukrajini.

VIDEO: Dženaza poginulim brocima Ramzana Kadirova

Izvor Saff
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *